SDW | SDW Betrokken Sportvereniging
17347
post-template-default,single,single-post,postid-17347,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

SDW Betrokken Sportvereniging

SDW Betrokken Sportvereniging

Twee jaar geleden zijn ASC SDW en Stichting Vitale Sportvereniging samen begonnen aan het project ‘betrokken sportvereniging’. Nick Nuijten is toen als verenigingsmanager aangesteld, met het doel ASC SDW meer maatschappelijk betrokken te maken.

In september 2017 ben ik (Franka) aan mijn afstudeerstage begonnen in dienst bij de Vitale Sportvereniging als stagiair bij ASC SDW. Een aantal van jullie zullen mij in die periode gezien hebben bij de mini’s of in de kantine met mijn laptop! Na het afronden van mijn afstudeerstage in februari ben ik officieel gestart als assistent verenigingsmanager bij ASC SDW, en vorm ik samen met Wouter (de huidige verenigingsmanager) het verenigingsmanagementteam.

Ik heb een onderzoek gedaan naar de maatschappelijke betrokkenheid van ASC SDW. Want hoe maatschappelijk betrokken was ASC SDW in september 2017 en waar lagen kansen om die maatschappelijke betrokkenheid te verbeteren? Ik ben het onderzoek begonnen met de stand van zaken in september 2017. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan naar andere verenigingen, deze vergeleken met ASC SDW, mijn eigen bevindingen meegenomen en met veel betrokkenen bij SDW gesproken.

Ten tijde van mijn onderzoek zag ik al een enorme groei aan maatschappelijke betrokkenheid met betrekking tot activiteiten bij ASC SDW en door inzet van Stichting Vitale Sportvereniging en Nick als verenigingsmanager. Half juni heb ik mijn afstudeerpresentatie gedaan en mijn bevindingen gepresenteerd. Vergeleken met september 2017 en juni 2018 zijn er al ontzettend veel goede stappen gezet en hieronder kun je schematisch de vooruitgang zien.

Er zijn nieuwe samenwerkingen gestart met twee scholen uit de wijk, waarbij er clinics en sportlessen op de scholen zijn gegeven. Ook zijn er samenwerkingen ontstaan met het mannencentrum, weekend academie en is er meer arbeidsparticipatie door middel van kantinebezigheden. De uitstraling van het clubhuis is ook beter want de kantine is van binnen gewit. ASC SDW heeft ook een communicatiecommissie opgezet, wat hartstikke goed is! Door de grote betrokkenheid van het bestuur en de vele vrijwilligers heeft ASC SDW de schouders eronder gezet. Hier gaan we nu nog verder mee door, om zo van ASC SDW een open en betrokken sportclub te maken!

Denk jij dat jij hierbij je steentje kan bijdragen? Twijfel dan niet, en mail naar:
wouter@vitalesportvereniging.nl

Met sportieve groet,
Franka van der Linden

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.