SDW | Update van de verenigingsmanager
17282
post-template-default,single,single-post,postid-17282,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Update van de verenigingsmanager

Update van de verenigingsmanager

Sinds half maart ben ik verenigingsmanager bij ascSDW en nu het seizoen 2017/’18 bijna ten einde is lijkt het mij een goed moment om te vertellen waar wij de afgelopen periode mee bezig zijn geweest. Met wij bedoel ik Franka (assistent verenigingsmanager) Jesse (stagiair) en ik, Wouter verengingsmanager bij ascSDW.

Persoonlijk heb ik vooral met heel veel mensen gesproken. Ik wilde graag zo snel mogelijk weten hoe ascSDW als vereniging in elkaar steekt en wat de sfeer is. Ik zie een vereniging waarbij, sfeer, plezier en respect belangrijke waarden zijn. Ook zie ik heel veel enthousiaste mensen die bereid zijn om (soms heel veel) voor de club te doen en dat is mooi om te zien. Natuurlijk zijn er altijd meer vrijwilligers nodig en kunnen zaken misschien wat meer gestructureerd lopen, maar dat geldt tegenwoordig voor bijna iedere vereniging.

Hoewel wij het bestuur op dit vlak ondersteunen met advies en actie, ligt onze focus meer op de momenten dat er niet gevoetbald wordt. Onze belangrijkste taak is ascSDW te helpen een BETROKKEN VERENIGING te worden waarbij de kantine en velden ingezet worden voor maatschappelijk relevante projecten.

 

Dit kan gericht zijn op sport en vitaliteit, maar ook op sociale interactie of toetreding tot het arbeidsproces. Een voorbeeld hiervan is het sportproject op het David Vosplein en in het Gerbrandypark. Op die pleintjes geeft ascSDW trainer Orlando trainingen aan kinderen uit de wijk Slotermeer-Oost. Elders op de site staat een kort interview met Orlando over deze trainingen.

Op de velden van ascSDW zijn we druk bezig trainingsgroepen te vormen voor ouderen. Dit kunnen bijvoorbeeld sportgroepjes zijn voor ouderen die fit willen blijven, of voor meer kwetsbare ouderen. Door middel van sporten onder professionele begeleiding worden zij fysiek en geestelijk begeleid om vitaler te worden. Ook zijn we druk bezig om een sportplek te creëren voor de statushouders die in het Wasa Student Village wonen.

 

Eén van de projecten gericht op de leden, met de leeftijd 10-13 jaar, is huiswerkbegeleiding. Samen met de WeekendAcademie hebben we een programma gemaakt dat zich richt op de combinatie van leren en sporten, omdat juist sporten het leren bevordert. Door onze leden te begeleiden met hun huiswerk en actief met ze te sporten (voetbaltraining), hopen we dat de spelers niet hoeven te stoppen vanwege school en dus blijven sporten.

 

 

Andere activiteiten waar we ons in de afgelopen periode mee bezig hebben gehouden zijn bijvoorbeeld de Koningspelen. Op 20 april hebben de leerlingen van de Immanuelschool op de velden van ascSDW gesport. De school was hier erg enthousiast over en wil graag meer activiteiten bij de club gaan doen.

 

In de meivakantie hebben de beweegdagen bij sdw voor de tweede keer plaatgevonden. Meer dan twintig kinderen hebben 2 dagen lang onder begeleiding van Scopo Atletico gesport en spelletjes gedaan. Ook hiervan staat een verslag op deze site. Wat deze activiteit uniek maakte is dat kinderen met een sportpas gratis aan de beweegdagen konden deelnemen.

 

Voor alle voetballers en voetbalsters is het inmiddels bijna zomerstop. Maar dat betekent niet dat wij stil gaan zitten. Wij gaan volle bak verder met het uitbreiden van het sportaanbod overdag. Daar naast hebben we de tijd om wat kleine opknapwerkzaamheden aan het gebouw te doen en vooruit te kijken naar het aankomend seizoen.

Dus heb je suggesties, ideeën of opmerkingen en die mogen overal over gaan, laat je dan horen. Bel of mail mij. Alle ideeën zijn welkom om de club verder te helpen en nog mooier en beter te maken.

Met sportieve groet,

Franka, Jesse en Wouter

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.