Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Update ontwikkelingen Spieringhorn

21 januari 2022 16:00


Update ontwikkelingen Spieringhorn

De gemeente Amsterdam werkt aan een nieuwe indeling van Sportpark Spieringhorn, waar ook SDW is gevestigd. In de komende jaren zullen er o.a. een school worden gebouwd, worden de velden opnieuw ingedeeld en komen er tennisbanen bij. Hierbij een update van de stand van zaken.

Ontwerp goedgekeurd
In december is het ontwerp van het sportpark goedgekeurd door de wethouder. Daardoor is het nu zeker dat de herindeling gaat gebeuren. Ook is er geld vrijgemaakt om dat te doen.  Maar er is ook nog veel dat nog moet gebeuren. Bijvoorbeeld de exacte locaties van clubhuizen, hoe de clubs gebruik gaan maken van de velden, het ontwerp van de fiets- en wandelpaden, dit zijn allemaal dingen die nu gaan starten. Daarover praat SDW met de gemeente.

Werkgroep SDW
Daarom heeft SDW een werkgroep opgericht. In de werkgroep (van 8 personen) zitten enkele mensen uit het bestuur, aangevuld met 'experts'die we gelukkig bij de club hebben. Er zit bijvoorbeeld een architect in, een jurist, 2 mensen die veel ervaring hebben met gemeente processen en 2 oud-bestuurders van SDW. Samen werken we de komende tijd aan plannen voor de club. Wij zijn nog op zoek naar (ouders van) leden met aanvullende expertise.

Afspraak met de gemeente
Vorige week heeft de werkgroep een afspraak gehad met de gemeente. Daarin hebben we voornamelijk gesproken over het proces zal verlopen de komende tijd.  Ook heeft de gemeente aangegeven dat zij al zijn gestart met de voorbereiding voor een nieuw kunstgrasveld bij SDW. Zodra daar meer over bekend is zullen we dat melden.

Vragen Christen Unie
De afgelopen periode hebben we contact gehouden met de raadsleden van de Christen Unie. Zij hebben hun zorgen geuit over of de sportclubs wel goed genoeg zijn aangehaakt door de gemeente. Dit was o.a. nadat het SDW Bestuur had ingesproken in de raadsvergadering en er een interview met het bestuur van SDW, DWS en Westerpark in het Parool stond over de gang van zaken. De Christenunie heeft daarom vragen gesteld aan de wethouder. We zijn heel blij met de steun van de CU en we zijn benieuwd wat daar mee wordt gedaan.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!