SDW | Diploma uitreiking werkstudent Kalpana
17712
post-template-default,single,single-post,postid-17712,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Diploma uitreiking werkstudent Kalpana

Diploma uitreiking werkstudent Kalpana

Op dinsdag 10 september was het dan zover.
De diploma uitreiking van Kalpana.

Voor de mensen die haar niet kennen, Kalpana stond het afgelopen seizoen op woensdag achter de bar in de kantine van SDW. Het begon met alleen het verkopen van drankjes en snoep, maar in de winter heeft zij zich echt onmisbaar gemaakt door heerlijke soepen te bereiden.

Kalpana is een paar jaar geleden met haar twee dochters vanuit Nepal naar Nederland gekomen. Omdat zij geen diploma’s had die in Nederland als geldig worden beschouwd is ze de entree opleiding horeca en dienstverlening gaan volgen. Dit is een mbo-1 opleiding en geldt als startkwalificatie waardoor je verder kunt leren of aan het werk kunt.

Een deel van haar stage heeft Kalpana dus in de SDW kantine gelopen. Daarbij lag vooral de focus op het oefenen van haar Nederlands door de interactie met leden/ouders/bezoekers van SDW. Daarnaast kon ze haar geleerde theorie in de praktijk brengen.

En dat dus met een zeer positief resultaat. Inmiddels heeft ze haar diploma in ontvangst mogen nemen en gedurende de zomer in het American Hotel gewerkt.  Op dit moment is ze druk aan het solliciteren bij sushi restaurants het is namelijk haar grote wens daar in de keuken te staan.

Als SDW leden hebben jullie eraan bijgedragen dat Kalpana een stukje dichter bij haar die grote wens is.
Allemaal heel erg bedankt daarvoor.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.