SDW | Jaarverslag van de Betrokken Vereniging
17578
post-template-default,single,single-post,postid-17578,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Jaarverslag van de Betrokken Vereniging

Jaarverslag van de Betrokken Vereniging

Wouter, Verenigingsmanager

Sinds 2017 is ASC SDW onderdeel van de Pilot de Betrokken vereniging.
Samen met de stichting de Vitale Sportvereniging wordt de ontwikkeling en groei vormgegeven. Dit gebeurd onder begeleiding van de verenigingsmanager die 20uur per week voor ASC SDW aan de slag is.
Eerst was dit Nick en sinds maart 2018 Wouter. Zij werden tot december 2018 bijgestaan door assistent verenigingsmanager Franka. Hieronder een samenvatting van alle activiteiten die onder de vlag van ASC SDW de betrokken vereniging hebben plaatsgevonden.


HBO stagiairs
In 2018 hebben Jesse en Jorg bij ons stage gelopen. Naast dat zij assisteerden bij de trainingen op het David
Vosplein en bij de mini’s van ASC SDW hebben zij ook onderzoeken uitgevoerd. Het onderzoek van Jesse was gericht op de communicatie rond de WijkSportClub en het onderzoek van Jorg ging over het opzetten van een effectief vrijwilligersbeleid.


WijkSportClub SDW-VoorUit
Onder de naam WSC SDW-VoorUit zijn trainers uit naam van ASC SDW actief in de wijk Slotermeer-Oost. Op het David Vosplein geeft SDW Trainer Orlando Esjas iedere dinsdagmiddag voetbaltraining aan kinderen uit de buurt. Inmiddels zijn er een aantal kinderen doorgestroomd van het pleintje naar teams van SDW.


Op donderdag is er in samenwerking met wijk initiatief VoorUit sport in het Gerbrandypark. Een door ons aangestelde trainer verzorgt iedere week een sportles. Er wordt o.a. gebasketbald, gehockeyd, trefbal, frisbee enz. Er wordt altijd afgesloten met een partijtje voetbal.

Beide activiteiten zijn voor de kinderen uit de wijk tot een jaar of 12-13
en zijn gratis.

Dinsdag David Vosplein – voetbal – 15:15uur tot 17:00uur
Donderdag Gerbrandypark – sportmix – 16;00uur tot 17:30uur verzamelen bij de Dobbekamer


Koningspelen
Op 20 april kwamen zo’n 100 leerlingen van
de Immanuel school naar ASC SDW wandelen om bij ons te sporten in het kader van de Koningspelen.
Er werd gevoetbald, gehockeyd, gevolleybald en
oud Hollandse spelletjes zoals zaklopen en touwtrekken gedaan. Het was een groot succes en hopen op 12 april weer gastheer voor de Immanuelschool te kunnen zijn.


Beweegdagen
Op donderdag 3 en vrijdag 4 mei warden de beweegdagen in samenwerking met Scopo Atletico. 23 kinderen, leden en kinderen uit de wijk hebben hieraan deelgenomen.
Het sportontbijt en de gezonde lunch werden gesponsord door AH Gulden Winckelplantsoen is als maatschappelijk sponsor aan de beweegdagen verbonden geraakt en gebleven. Alle deelnemertjes waren enthousiast en hebben het erg leuk gehad.


Wasa Student Village

Tussen ASC SDW en station Sloterdijk ligt het Wasa Student Village. Dit is een wooncomplex met 360 studio’s voor Nederlands en internationale studenten. Hier wonen ook 60 statushouders, hoofdzakelijk uit Syrië en Eritrea. In juli hebben we bij ASC SDW een grote barbecue voor hen georganiseerd, om ze kennis te laten maken met de vereniging en de omgeving. Gedurende de zomer is een klein groepje wekelijks komen trainen. Rond oktober bleek de groep te klein om dit vol te houden. Gelukkig zijn ze onlangs weer gestart en trainen ze nu op maandagavond


Sportgroep Vrouw & Vaart

Sinds oktober is de kantine van ASC SDW de nieuwe uitvalsbasis voor de dames sportgroep van Vrouw en vaart. Onder begeleiding van trainster Nursel wordt er op vrijdagochtend gewandeld gevolgd door fitnessoefeningen in de verder afgesloten kantine.
(Vrijdagochtend meer info mail naar wouter@vitalesportvereniging.nl)


Werkstudenten

In het kader van arbeids(re)intergratie zijn we een samenwerking met Sezo aangegaan. Via Sezo zijn twee werkstudenten bij ASC SDW aan de slag gegaan. De studenten zijn over het algemeen statushouders zonder startkwalificaties (geldige diploma’s). Zij volgen een mbo 1 opleiding hospitality en lopen een deel van hun stage bij ons als kantine medewerk(st)er. Naast praktijkervaring kunnen zij zo ook hun Nederlands oefenen. Op zaterdag was dat Khalid, helaas is hij vroegtijdig met de opleiding gestopt. Op woensdagmiddag en avond staat Kalpana achter de bar. Kalpana komt uit Nepal en heeft inmiddels al een aantal keer heerlijke Nepalese soep gemaakt.

 

Braziliaanse borrel
In samenwerking met Blik op Talent hebben we een middag met voetbal, eten en muziek georganiseerd voor de Braziliaanse gemeenschap in Bos en Lommer.  Er is een oefenwedstrijd gespeeld tussen de goddelijke kanaries en de veteranen van ASC SDW. Daarna was er een heerlijke Braziliaanse maaltijd en muziek. Via het netwerk van de Vitale Sportvereniging hebben inmiddels zo’n 12 kinderen zich bij ASC SDW kunnen inschrijven op basis van de sportpas regeling.

Wedstrijd tussen SDW Veteranen en ‘De Goddelijke Kanaries’

Dit is slechts een samenvatting van wat er allemaal gebeurd is in het kader van de Betrokken vereniging. Via deze site en de nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte van nieuwe activiteiten en initiatieven. Vind je het leuk om hier meer over te weten of bij te dragen aan
ASC SDW als Betrokken vereniging. Neem dan contact op met Wouter.
wouter@vitalesportvereniging.nl – 06 2415 3789

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.