Over SDW - ASC Sterk door Wilskracht sinds 1907

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Over SDW

Sterk Door Wilskracht

SDW is opgericht op 10 mei 1907 en is een van de oudste voetbalclubs van Amsterdam. De letters SDW staan voor: Sterk Door Wilskracht. SDW ligt op het terrein van Sportpark Spieringhorn en is de bakermat van een aantal grote talenten. De bekendste SDW’ers zijn ongetwijfeld Andre Ooijer en de gebroeders Rob en Richard Witschge, die voordat ze naar AJAX gingen in de jeugd van SDW speelden (Andre Ooijer speelde ook nog bij SDZ).

Eerste elftal

Door de jaren heen is het eerste elftal van SDW op vrijwel alle (amateur-)niveaus actief geweest, de laatste jaren met name in de vierde klasse. De veteranen doen het ook nu nog zeer goed, in de eerste klasse.

Jeugd

Na een aantal moeilijke jaren waarin het ledental afnam is SDW de laatste tijd enorm gegroeid, vooral bij de jeugd. Bij de jeugd van SDW staat spelplezier op de eerste plaats en SDW is een voetbalvereniging waar iedereen zich thuis voelt.

Aanleg kunstgrasveld

SDW is de eerste club met kunstgras van kurk en kiest hiermee voor een maatschappelijk verantwoorde keuze om niet meer om op kunstgras te spelen met rubbergranulaat. Het is een innovatief veld met een wateropslag onder de grond, zo blijft het veld droog in het natte seizoen en koel in de zomer.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!