Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Gemeente Amsterdam negeert sportverenigingen Spieringhorn

1 december 2021 22:15


Gemeente Amsterdam negeert sportverenigingen Spieringhorn

Gemeente Amsterdam negeert sportverenigingen Spieringhorn

Voetbalverenigingen SDW en DWS zijn boos en teleurgesteld in de gemeente Amsterdam. ‘De gemeente stuurt zowel ons, als de gemeenteraad het bos in bij de plannen voor de herinrichting van sportpark Spieringhorn.’

 

‘De gemeente doet het voorkomen alsof we met elkaar in gesprek zijn, maar dat klopt niet. We hebben al maanden niets meer gehoord en de gesprekken die er zijn geweest, hebben niets opgeleverd. Geen van de clubs kunnen zich vinden in de plannen van de Gemeente. Onze zorgen en argumenten tegen de plannen worden al jaren genegeerd. Wethouders Van Doorninck (Groen Links) en Kukenheim (D66) doen alsof alles goed wordt afgestemd en onze bezwaren worden afgedaan als onzin. Wij voelen ons in de hoek gedrukt. We zijn dan ook verbijsterd dat de plannen nu zijn goedgekeurd, zonder dat er iets met onze zorgen is gedaan’, aldus de clubs.

 

De Gemeente Amsterdam wil sportpark Spieringhorn herinrichten. Er moet een school komen en tennisbanen. Voor de huidige voetbalverenigingen betekent dit: verhuizen en inschikken. Een slecht doordacht en onwenselijk plan, stellen de verenigingen. Bovendien is er geen enkel draagvlak onder de bewoners in de omgeving.

 

Van voetbalverenigingen SDW en DWS verwacht de gemeente dat zij samen verder gaan in één gebouw en de velden gaan delen. Ondanks de groei die verenigingen doormaken, moeten ze het nu met minder velden doen dan ze nu hebben. Daarbij heeft zij geen enkel oog voor zorgen en de risico’s die de clubs naar voren brengen. Zoals bijvoorbeeld de juridische positie. Worden ze straks opnieuw eigenaar van het gebouw? Komt er dan een VVE-achtige constructie? Wat als er conflicten ontstaan? Wat als DWS of SDW onverhoopt in financiële problemen komt? Wat zijn de bouwkosten van een dergelijk gebouw? Is dat te betalen door de clubs? Allemaal vragen die aan de gemeente zijn gesteld, waar geen antwoord op is gegeven. Bovendien klopt het ontwerp niet; één van de ingetekende velden bestaat al jaren niet meer.

 

Plannen goedgekeurd

Inmiddels zijn de plannen wel goedgekeurd door de Gemeenteraad. De school gaat er komen (op een natuurbestemming) en de zorgen van de verenigingen zijn eenvoudig terzijde geschoven. DWS en SDW denken nu na over een vervolgstap. ‘We hebben een achterban van duizenden leden. We gaan kijken naar hoe we die kunnen inzetten’. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!